Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 MENNEET TAPAHTUMAT

2022

 

 - 27.11.2022 Joulun avaus Laajakallion väestösuojassa. Kokoonnumme Heikkilän koulun pihalle klo 16.00 ja kävelemme siitä kynttiläkulkueessa Laajakallion koululle. Laajakallion väestösuojalla tarjolla joulupuuroa, glögiä ja pipareita sekä joulun tunnelmaa.
- 9.11.2022 yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous klo 19.30, Laajakallion väestösuojassa Sinipiiankuja 2.

- 9.11.2022 asukasilta klo 18.30, aihe "Mitä kuuluu Johelan nuorille" Laajakallion väestösuojassa Sinipiiankuja 2.

- 27.4  yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous  klo 18,30 Laajakallion väestösuoja Sinipiiankuja 2.
- 14.5 ympäristöpäivä, jätelava on Jolkbyn jätteenkeräyspisteellä  klo 10,00-14,
            Vain sekajätettä, ei ongelma- eikä puutarhajätteitä.
            Ympäristöpäivässä asukkailla on mahdollisuus kasvien vaihtoon.

 

 

2021 

Syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous 24.11. klo 19.00 Laajakallion väestösuoja.

 Joulun ensimmäinen adventtisunnuntai

28.11.2021 ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Kulkue lähtee Heikkilän

koululta klo 15.00 ja tulee väestösuojaan puuron syöntiin ja glögiä nauttimaan kello 16 aikaan

Kevätkokous

JoHeLa asukasyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään teams kokouksena 14.4.2021 klo 19.00.

Kokouksen Teams linkki julkaistaan yhdistyksen kokouskutsun yhteydessä kotisivuilla ja

Facebook ryhmässä sekä lähetetään sähköpostilistalla oleville.

Ympäristöpäivä

Ympäristöpäivänä lauantaina 17.4.2021 on jätelava Jolkbyn jätteenkeräyspisteellä.

Lava avoinna klo 10:00 – 14:00. Vain sekajätettä, ei ongelma- eikä puutarhajätteitä.

 

 

2020

 

 

Talvitapahtuma  3.3.2020 Heikkilän koulun kenttä

 Iloinen tapahtuma jossa hiihtoa,jalkapalloa, nuorten valitsemaa musiikkia, makkaraa ja harrastuspaku oli myös paikalla.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous 7.10.20 klo 18.00-18.45

Keväällä peruuntunut Johela asukasyhdistyksen kevätkokous pidettiin ennen syyskokousta Laajakallion entisessä nuorisotilassa. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat

 Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 7.10.20 klo 19.00-20.00

Johela asukasyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin kevätkokouksen ja kahvitarjoilun jälkeen Laajakallion koulun väestösuojassa. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset syyskokousasiat ja valittiin kauden 2021 hallitus. 

Hallituksesta oli osanottaja Kirkkonummen kunnan järjestämässä "Torju haitalliset vieraslajit" yleisötapahtumassa.

 

2019

 

Talvitapahtuma 13.2.2019

Talvitapahtuman luistelupäivä  keräsi paljon osallistujia Laajakallion koululle.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous 10.4.2019

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 10.4.2019 Laajakallion väestönsuojassa.

Ympäristöpäivä 4.5.2019
Heikilän kolun viereiselle koulun parkkipaikalle hankittiin siirtolava ja järjestettiin kukkienvaihtopiste. 

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 6.11.2019

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 6.11.2019 Laajakallion väestösuojassa. 

Lyhtykulkue ja puurojuhla 1.12.2019
Joulun alla järjestettiin lyhtykulkue ja puurojuhla.

Hallituksen jäsenet osallistuivat tilaisuuksiin "Kunnan talousmetsä suunnitelma" ja Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen Keskusmetsä tapahtumaan.

 

 

2018

Asukasilta ja syyskokous 14.11.2018

Asukasyhdistyksen asukasilta ja syyskokous pidettiin Laajakallion väestönsuojalla. Illan aiheena oli harrastusteema. Paikalliset seurat esittelivät toimintaansa ja harrastusmahdollisuuksia. Mukana oli:

- Kirkkonummen urheilijat (https://www.kirkkonummenurheilijat.fi/)
- TanssiDans (https://www.tanssidans.com/)
- Combo ry:stä ja Kibudo ry:stä (Tayo-ryu karatetyylisuunta), Oiva Tyni (http://combo.fit/ ja http://kibudo.fi/)
- Kirkkonummen Tempo (https://www.kirkkonummentempo.fi)

Oiva Tyni esitti itsepuolustustaitojen perusteita ja antoi vinkkejä uhkaavien tilanteiden hallintaan.

Tämän jälkeen oli asukasyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen säännöissä syyskokoukselle määrätyt asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2019 sekä valittiin hallitus kaudelle 2019.

 

Ympäristöpäivä 5.5.2018

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli mm. alueiden talkoosiivousta ja mahdollisuus sekajätteiden tuontiin jätelavalle.              

 

Asukasilta ja kevätkokous 18.4.2018

Yhdistyksen asukasilta ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillan aiheena oli Jorvaksen uuden Sortti-aseman toiminta. Tämän jälkeen pidettiin kevätkokous, jossa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 4 §:ssä kevätkokoukselle määrätyt asiat.

 

Laskiaistiistain luistelurieha 13.2.2018

Jolkbyn-Heikkilän-Laajakallion alueen asukasyhdistys JOHELA järjesti koko perheen yhteisen luisteluriehan Heikkilän koulun kentällä. 


2017

Asukasilta ja syyskokous 22.11.2017

Asukasyhdistyksen asukasilta ja syyskokous pidettiin Laajakallion väestönsuojalla. Asukasillan aiheena oli: "Oikein suoritettu paineluelvytys  voi pelastaa lähimmäisesi hengen." Heikki Rintakumpu kertoi paineluelvytyksestä.

Tämän jälkeen oli asukasyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen säännöissä syyskokoukselle määrätyt asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2018 sekä valittiin hallitus kaudelle 2018.

 

Suomi 100 etkot 11.11.2017

Jolkbyn-Heikkilän-Laajakallion asukasyhdistys järjesti Suomi 100 etkot Ljunghedassa. Illan esiintyjänä oli Mirja Poikkeus orkestereineen. Lippujen hinta sisälsi sisäänpääsyn, ohjelman ja juhlavan cocktail-pala puhvetin.

 

Asukasilta ja kevätkokous 26.4.2017

Yhdistyksen asukasilta ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillan aiheena oli mediakasvatus. Tämän jälkeen pidettiin kevätkokous, jossa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 4 §:ssä kevätkokoukselle määrätyt asiat. 

 

Ympäristöpäivä 22.4.2017

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli mm. alueiden talkoosiivousta. Heikkilän koulun kierrätyspisteen vieressä sijaitsevalle jätelavalle sai tuoda asukkaiden sekajätettä. Jätelavan tuntumassa oli myös kasvienvaihtopiste, ajatuksella, tuo jotakin, vie jotakin! Ympäristöpäivä järjestettiin yhdessä Heikkilän koulun koti- ja kouluyhdistyksen kanssa Heikkilän humbaloiden yhteydessä.

 

Koko perheen luistelutapahtuma Heikkilän koululla 15.2.2017

JoHeLan perinteinen Talvitapahtuma, hiihdon merkeissä, uhkasi jäädä tänäkin vuonna toteuttamatta kehnon lumitilanteen vuoksi. Jotakin talvista puuhaa kuitenkin haluttiin ehdottomasti tarjota alueen asukkaille. Asukasyhdistyksen hallituksen kokouksessa syntyikin mahtava idea luistelutapahtumasta. Vaikka säät ovat kovasti vaihdelleet, on tänä talvena kuitenkin mukavasti päästy luistelemaan. Siispä tuumasta toimeen ja pikavauhtia pyörät pyörimään.

Heikkilän koulusta yhdistys sai oivan yhteistyökumppanin ja musiikkilaitteiden laina tapahtumaan järjestyi kivuttomasti. Koululaisia pyydettiin esittämään musiikkitoiveitaan, joista sitten kasattiin valmis soittolista tapahtumaan. Koulun vahtimestari Pino lupasi tulla laittamaan musiikkivälineet illalla meille valmiiksi ja auttaa niiden kanssa. Aivan ihailtavaa ystävällisyyttä!!

Ihanat aurinkoiset päivät hellivät meitä jo muutama päivä ennen tapahtumaa, luoden samalla myös pienen jännityksen luistelujään kunnosta, vesinorojen valuessa ränneistä. Onneksi kuitenkin edeltävänä yönä saimme kunnon pakkasen. Keskiviikko valkenikin aivan upean sään vallitessa! Aurinko paistoi ja lämpötila oli kevyesti pakkasen puolella, täydellinen sää meitä varten!

Luistelutapahtuma osoittautui suureksi menestykseksi. Ensimmäiset luistelijat saapuivat paikalle jo hyvissä ajoin. Puheenjohtajan avattua tapahtuman saapui ihmisiä paikalle koko ajan enemmän. Musiikki soi ja loi mahtavan tunnelman luistelijoiden iloksi. Jaana ja Irina vetivät luisteluleikkejä kentällä. Kuka pelkää jäämiestä, Seuraa johtajaa ja Bussipysäkkiä leikkiessä tuli varmasti jokaiselle hiki. Monenmoista jäätaituria, niin pientä, kuin suurta nähtiin kentällä posket punaisina luistelemassa ja kentän laidalla maailmaa parantamassa. Iloinen puheensorina ja hihkunta täyttivät alueen, tunnelma oli käsinkosketeltavan hieno!

Yhdistys tarjosi grillimakkaraa ja kuumaa mehua kaikille paikallaolijoille, joita jossakin vaiheessa laskettiin olevan ainakin 117 henkilöä. Juha, Anne, Minna ja Jussi häärivät tarjoiluosastolla. Etukäteen hankitut tarjoiltavat loppuivat kesken, mutta onneksi oma lähikauppamme Tolsassa oli pikaisen makkaranhakumatkan päässä. Kaiken kaikkiaan grillin kautta lämpeni 150 makkaraa ja kuumaa mehua tarjoiltiin 200 mukillista!

Tapahtumasta jäi todella hyvä mieli meille järjestäjille! Oli hienoa huomata, kuinka vaivattomasti yhteistyö eri tahojen kesken alueellamme sujuu. Erityisen paljon mieltä lämmitti se, kuinka monet perheet ottivat osaa tapahtumaan ja niin kirjavilla kokoonpanoilla! Oli mummoja, vaareja, äitejä, isiä, serkkuja, sisaruksia ja kavereita keskenään mukana!!

Suuret kiitokset JoHeLan Asukasyhdistyksen puolesta kaikille mukana olleille! Erityiskiitos laite- ja tarvikelainasta Heikkilän koululle sekä Pinolle huikeasta avusta ja ystävällisestä toiminnasta omalla vapaa-ajallaan!! Oli huippuhienoa saada järjestää tämä tapahtuma. Katso kuvat tästä linkistä.


2016

Johela Fest Ljunghedassa (Heikkilä) 8.10.2016

Asukasyhdistys järjesti Johela Festin, jossa oli menoa ja meininkiä. Illan esiintyjänä oli paikallinen mainetta niittänyt Blues Shuffle Band
(https://www.facebook.com/JorfvasBB/). Ohjelmassa oli musiikkia, buffet ja arpajaiset.   

 

Kaksosmäen leikkikentän kunnostustalkoot Heikkilässä elokuussa 2016

Kunta ja JOHELAn kyläyhdistys kunnostivat yhteistuumin Kaksosmäen leikkikentän. Kunta uusi laitteita ja leikkikentän hiekkapinnan turvehiekalla, jonka jälkeen Kaksosmäen "kotikatulaiset" pohjamaalasivat talkoilla aidan ja portit. Kun sää sallii, niin pintamaali maalataan joko nyt syyskuussa taikka sitten ensi kesänä. Kunta kustansi työhön maalit ja maalaustarvikkeet. Ryhmäkuvassa osa talkooporukasta. Katso kuvat tästä linkistä.

 

Ympäristöpäivä 16.4.2016

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli mm. alueiden talkoosiivousta ja Laajakallion nuorisotilan pihalla oli jätelava asukkaiden käytössä. Varsinainen ohjelma oli klo 12.00 – 14.00 Laajakallion nuorisotilassa ja sen ympäristössä. Paikalla oli oman kirpputorin pitäjiä ja buffetissa oli tarjolla mm. makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja keksiä.

Mia Johansson oli paikalla ihanan ja ystävällisen Puppe-ponin kanssa. Perheen pienimmät saivat rapsuttaa ponia ja ratsastaa sillä.

 

Asukasilta ja kevätkokous 13.4.2016

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous ja asukasilta pidettiin Laajakalliossa Kotiseutuyhdistyksen talossa. Börje Forsberg kertoi asukasillassa kotiseutuyhdistyksen talon remontoinnista ja Gillobackan alueen historiasta. Asukasillan jälkeen pidettiin kevätkokous, jossa käsiteltiin säännöissä kevätkokoukselle määrätyt asiat.

 

Ylimääräinen asukasilta 23.3.2016

Ylimääräinen asukasilta pidettiin Laajakallion väestönsuojassa, aiheena oli Kirkkonummen kunnan tilaama palveluverkkoselvitys kiinteistöstrategian näkökulmasta 2016-2025 eli mm. Laajakallion koulun lakkautus.

Selvityksen mukaan myös Jolkby - Heikkilä - Laajakallio alueella olisi tulossa mahdollisesti muutoksia päiväkotien ja koulujen määrään jo niinkin pian kuin 2019.  Asukasyhdistys järjesti asukasillan, koska oli huolissaan mm. Laajakallion koulun mahdollisesta lakkauttamisesta, päiväkodin laajentamisesta koulun tiloihin, oppilaiden siirtämisestä osin Heikkilän kouluuun ja osin Jokirinteen kouluun, jota ei ole vielä edes aloitettu rakentamaan ja josta on tulossa yli 1000 oppilaan koulu.

Paikalle oli kutsuttu kunnanvaltuuston edustajaksi Raija Vahasalo ja koulun edustajaksi rehtori Pia Jokinen.

Tilaisuudessa saimme tietää taustoja palveluverkkoselvitykselle ja Vahasalo korosti kyseessä olevan konsultin näkemys siitä, miten kunnan kiinteistöt olisivat mahdollisimman kustannustehokkaasti käytössä. Palveluverkkosuunnitelmassa korostui siis rahapuoli.

Koulun rehtori toi puolestaan esille sen, miten hyvin Laajakallion koulu toimii ja että euromääräiset kustannukset eivät voi olla ainoa tekijä, joita tulee huomioida. Paikalle saapuneet asukkaat toivat myös omia näkemyksiään esille. Moni korosti sitä, että Laajakallion koulu on terve koulu, jossa ei ole sisäilmaongelmia ja joka on oivallinen pienille koululaisille. Vahvana korostui myös asukkaiden hyvä kokemus päiväkodin ja koulun yhteistyöstä ja hyvin nivelletystä oppimispolusta. Myös koulun ja päiväkodin tiloissa toimiva neuvola-kouluterveydenhuolto katsottiin tärkeäksi.  Jos päiväkoti laajenee koulun tiloihin, tulee siitä ympärivuorokautinen ja tällöin koulun iltakäyttö, joka on ollut alueen asukkaille tärkeää, jäisi myös pois.

Koska Laajakallion koulu on alueen asukkaille, pienille koululaisille ja heidän perheilleen ehdottoman tärkeä, asukasyhdistys laati kirjelmän, joka lähetettiin kunnanvaltuuston jäsenille ennen heidän suunnittelu-/budjettiseminaariaan. Lue koko kirjelmä tästä linkistä. 


 2015

 Asukasilta ja syyskokous 18.11.2015

Asukasilta ja sääntömääräinen syyskokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillassa Suomen lähikaupan kauppapaikkapäällikkö Jari Pynnönen kertoi yleistä lähikaupoista ja erityisesti uudesta Siwasta, joka avataan Tolsan aseman viereen, vuodenvaihteen jälkeen. Asukasillan yhteydessä oli myös perinteisen tavan mukainen kahvitarjoilu. Asukasillan jälkeen pidettiin syyskokous, jossa käsiteltiin säännöissä syyskokoukselle määrätyt asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2016 sekä valittiin hallitus ja toimihenkilöt kaudelle 2016.

 

Ympäristöpäivä 9.5.2015

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli alueiden talkoosiivousta. Ympäristöstä kerättyjä sekajätteitä tuotiin Laajakallion nuorisotilan pihalla olevalle jätelavalle. Asukkailla oli mahdollisuus kukkien vaihtoon tai oman kirpputorin pitämiseen nuorisotilan pihalla. Buffetissa oli tarjolla makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja keksejä.

 

Asukasilta ja kevätkokous 22.4.2015

Asukasilta ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillassa aiheena oli kevään ja kesän puutarhanhoito. Asukasillan yhteydessä oli myös perinteisen tavan mukainen kahvitarjoilu. Asukasillan jälkeen pidettiin kevätkokous, jossa käsiteltiin säännöissä kevätkokoukselle määrätyt asiat.

 

Iltamat Heikkilän Ljunghedassa 14.3.2015

Suuren suosion saavuttaneet iltamat pidettiin 14.3. Heikkilän Ljunghedassa. Aiempien vuosien tapaan ohjelmassa oli musiikkia, esityksiä,
buffet ja arpajaiset. Lippujen hintaan kuului ohjelman lisäksi lohi- tai kasviskeitto ruokana. Karaokea veti ja samalla itse esiintyi Johelan oma mestari Arto Martiskainen.


 2014

Asukasilta ja syyskokous 12.11.2014

Asukasilta ja syyskokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillassa Maarakennus Ralf Ajalin Oy:stä Risto Lindroos kertoi Tolsan seisakkeen rakentamisesta. Asukasillan yhteydessä oli myös perinteisen tavan mukainen kahvitarjoilu. Asukasillan jälkeen pidettiin sääntömääräinen syyskokous, jossa käsiteltiin yhdistyksen säännöissä syyskokoukselle määrätyt asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2015 sekä valittiin hallitus ja toimihenkilöt kaudelle 2015.

 

Ympäristöpäivä 17.5.2014

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli alueiden talkoosiivousta. Asukkailla oli myös mahdollisuus kukkien vaihtoon tai oman kirpputorin pitämiseen Laajakallion väestönsuojalla. Buffetista sai makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja keksejä. Lapsille oli lelujen vaihtopiste sekä halukkaille auringonkukkien istutusta.

 

Siivoustalkoot Heikkilässä 16.5.2014

Heikkilässä Tolsanpolulla aloitettiin jo perjantaina ympäristöpäivään liittyvät siivoustalkoot, jossa biojätteet kerättiin peräkärryn kyytiin ja sekajätteet muovipusseihin. Edellämainitut ja muut sekajätteet vietiin lauantaina Heikkilään Kaksosvuorentien päässä sijaitsevalle jätelavalle.

 

Asukasilta ja kevätkokous 14.4.2014

Asukasilta ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillassa opetustoimen johtaja Jukka Pietinen kertoi koulupiirijaosta ja vastasi esiin tuleviin kysymyksiin. Asukasillan yhteydessä oli myös perinteisen tavan mukainen kahvitarjoilu. Asukasillan jälkeen pidettiin kevätkokous, jossa käsiteltiin säännöissä kevätkokoukselle määrätyt asiat.


 2013

Asukasilta ja syyskokous 20.11.2013

Asukasilta ja sääntömääräinen syyskokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Asukasillassa Antti Poikkeus kertoi geokätköilystä samalla kun nautittiin glögistä, kahvista, pipareista ja joulutortuista.  Asukasillan jälkeen pidettiin syyskokous, jossa käsiteltiin säännöissä kevätkokoukselle määrätyt asiat.

 

Ympäristöpäivä 18.5.2013

Ympäristöpäivän ohjelmassa oli alueiden talkoosiivousta. Sekajätteet tuotiin Laajakallion väestönsuojalla sijaitsevalle jätelavalle. Junioreille oli mm non-stop tukanleikkuuta ja asukkailla oli myös mahdollisuus kukkien vaihtoon tai oman kirpputorin pitämiseen. Buffetista oli mm. makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja keksiä myynnissä.

 

Asukasilta ja kevätkokous 17.4.2013

Asukasilta ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Laajakallion väestönsuojassa. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 4 §:ssä kevätkokoukselle määrätyt asiat.

 

Talvitapahtuma 3.3.2013

Asukasyhdistyksen talvitapahtuma pidettiin Laajakallion pellolla su 3.3. klo 12-14. Tahti oli vapaa ja jokainen osallistuja sai mitalin. Peltobuffetista oli tarjolla grillimakkaraa, kuumaa kahvia, virkistävää mehua ja pullaa.

 

Iltamat Heikkilän Ljunghedassa 26.1.2013

Suuren suosion saavuttaneet iltamat pidettiin 26.1.2013. Aiempien vuosien tapaan ohjelmassa oli musiikkia, esityksiä, buffet ja arpajaiset. Elävästä musiikista huolehti alueen omat taiturit country/swing-yhtye Topi & Twang ja lämmittelijöinä Jussi ja Björn.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?